fbpx

Akıllı Yapılar

Sizlere oynaması oldukça eğlenceli bir oyundan bahsetmek istiyoruz: Akıllı Yapılar oyunu. Çocukların mekansal ve geometrik algılama becerilerine çok şey katacak harika bir oyun Akıllı Yapılar. Tek başına oynanabildiği gibi bir başkasının yardımı ile de oynanabilir.

5 yaş ve üstü herkes için eğlenceli bir aktivite. Akıllı Yapılar oyunu nasıl oynanır kısmına geçmeden önce kısaca Akıllı Yapılar oyunu kutusunda neler var onu da açıklayalım.

Akıllı Yapılar Kutu İçeriği (Architecto/Equilibrio)

Oyununun kutusunun içerisinde bir adet kaliteli bir görev kitapçığı bulunuyor öncelikle. 72 sayfalık bu kitapçıkta 60 farklı şekil var. Kolaydan zora doğru sıralanan görevleri teker teker yaptırabilirsiniz çocuklarınıza. Bununla birlikte 18 adet de Akıllı Yapı bloğu bulunuyor. Görev kitapçığındaki görevleri yaparken kimi zaman sadece iki blok kullanacak kimi zaman da 18 bloğun tamamıyla şekil oluşturacaksınız.

 

Akıllı Yapılar Oyunu Nasıl Oynanır?

(Architecto-Equilibrio) Akıllı Yapılaroyununu oynaması çok basit aslında. Ama görev kitapçığındaki şekilleri oluşturması ise her zaman o kadar kolay değil. Yeşil sayfalardaki şekiller kolay, turuncu sayfalardaki görevler orta seviyede ve kırmızı sayfadaki şekiller ise zor seviyede hazırlanmış. Çocuklar bu oyunu oynarken kimi zaman hatalar yapacak, deneme yanılma yoluna gidecek. Yeterince sabırlı olurlarsa şekilleri tamamlayıp görevi bitirmenin gururunu yaşayabilirler.

Paylaş: